• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

55 Shades of Gaynga Kosova merr pjesë Belgrade Pride Theater FestivalFestivali i Teatrit në kuadër të Paradës së Krenarisë në Beograd [Belgrade Pride Theater Festival], i cili synon të shndërrohet në traditë të përvitshme, do të ketë edicionin e tij të parë këtë vit. Kjo ngjarje e organizuar ngaHeartefact Fund, kapërqëllim që përmes metodave artistike të adresojë çështje me të cilat ballafaqohen pjesëtarë të komunitetit LGBTIQ+ në rajon.

Programi i sivjetëm i shfaqjeve mysafire në kuadër të festivalit, do të sjell në Beograd tri shfaqje të cilat në fabulat e tyre trajtojnë problematika që lidhen me aktivizmin në mbrojtje të të drejtave të pjesëtarëve të komunitetit LGBTIQ+, seksualitetin, homofobinë e dashurinë.

55 Shades of Gay, shfaqje e prodhuar nga Qendra Multimedia, me regji të Blerta Nezirajt, trajton një ambient ku homofobia është e rrënjosur. Duke qëndruar në anën e kundërt të korrektësisë politike, shfaqja eksploron marrëdhëniet e pushtetit të cilat determinojnë për cka dhe për kë kujdesemi. Përmes metodës artistike, shfaqja flet për tolerancën, aktivizmin, luftën për të drejtat e njeriut dhe homofobinë.

55 Shades of Gay do të luhet më 10 shtator, nga ora 20:00 në Qendrën për Dekontaminim Kulturor, Beograd.

Lajme