për teatër

Prej themelimit tonë në 2002, ne kemi prodhuar dhe bashkë-prodhuar shumë performanca teatrale, ndër ta: "Fluturimi mbi Teatrin e Kosovës", "Yue Madeleine Yue", "Hipermarketi Patriotik", "Darka e Fundit", "Lufta në kohën e dashurisë", "Udhëtime për në UNMIKISTAN", "Enea 06", "Beni", "Gamomali", etj.

Ne krijojmë performanca teatrale inovative dhe të freskëta që komunikojnë përtej kufijve gjuhësore dhe kulturore, dhe këto performanca sjellin publik të larmishëm në nivelin lokal dhe ndërkombëtar.

Disa teatro dhe kompani me të cilat kemi bashkëpunuar janë: Volkstheater, Vienë; Kompania e Teatrit Markus Zohner, Lugano; Nomad Theatre, Londër; L'Espace d'un Instant, Paris; Teatri Kombëtar i Kosovës, Prishtinë; Bitef Theater, Beograd; CZKD, Beograd; Teatri Oda, Prishtinë; Tearti Kombëtar i Shqipërisë, Tiranë; CTC, Shkup, etj.

Produkcionet tona janë prezantuar në shumë festivale anë e mbanë Evropës, por edhe ne Azi dhe Afrikë, midis tyre: Euro-scene Leipzig, Gjermani; Die Besten aus den Osten, Austri; Via Modena, Itali; FIT Lugano, Zvicër; Zoom Festival, Kroaci; Experimental Theatre Festival, Kinë etj..

teatër

 • ENEA 06

  Written by: Jeton Neziraj and Michael Devine

  Director: Michael Devine

  Actors:
  Basri Lushtaku
  Anisa Ismaili
  Arta Selimi
  Shkelzen Veseli

  Costumes and scene design: Edi Agagjyshi
  Soundscape: Michael Devine
  Artistic director: Jeton Neziraj
  Production manager: Arben Zharku
  Graphic design: Agon Çeta
  Translator of the plays: Blendi Kraja
  Poster concept: Michael Devine
  Coordinator: Zoga Çeta
  Light: Skender Latifi

Aeneas 06 is a project that was initiated by Jeton Neziraj and Michael Devine in October 2005. We were interested in the approaches two playwrights from different cultures might take to the legend of Aeneas. The Aeneid was chosen as a basis for our work because of its historical connection to the land of the Illyrians, and because of its use, by the Romans, as a kind of ur-text for their national identity.

Questions of nationhood, nationality, and cultural identity are always of pressing interest in the Balkans, and no more so than in Kosova. Our intention was not to produce polemical texts, but to ask questions about what these terms mean and how they are used. In this sense the plays are political, as all responsible plays are; not in the sense of taking one side and demonizing the other, but by portraying the cost paid by all sides in conflicts of identity….