arkiva

Programi I rezidencёs letrare “Prishtina nuk ka lum” 2016

 Programi I rezidencёs letrare “Prishtina nuk ka lum” ka mirёpritur nё muajin shtator dy autorё nё rezidencё, tё cilёt po qёndrojnё nё Prishtinё.
Katharina Bendixen e lindur nё Leipzig, Gjermani ёshtё autore, pёrkthyese dhe redaktore e njё magazine letrare „poet“ nё Leipzig. Ajo ka publikuar njё novel dhe disa tregime tё shkurta. Mё vonё ajo pati disa publikime edhe nё Hungari e Meksikё.
Georgi Grozdev autorё nga Bullgaria, themelues i Shtёpisё Botuese „Balkani“ .Georgi ёshtё njё laureate I cmimit kombёtar Elin Pelin nё vitin 2002. Tregimet e tij janё pёrkthyer nё gjuhёn angleze, gjermane, franceze, greke etj. Ai ёshtё autori I romanit “Prey” I cili ёshtё pёrkthyer ne shumё gjuhё.