arkiva

ENCIKLOPEDIA E TË GJALLËVE

Një intervenim artistik në realitetet kosovare e serbe

Me datë 17 nëntor, 20:00 h, në Teatrin Kombëtar të Kosovës

Bashkëprodhim i Qendra Multimedia (Prishtinë) dhe Qendrës për Dekontaminim Kulturor (Beograd)


“Enciklopedia e të gjallëve” është leksikon teatror serbo-shqiptar, kosovaro-serb. Në te gjërat dhe personat emërohen ashtu siç janë. Porosia bazë e saj është se elita nacionale, nacionaliste, ia shpërndanë të varfërve hashashin e nacionalizmit në mënyrë që varfanjakët serbë e shqiptarë të shfarosen mes veti, ndërkohë që kjo elitë në të dy anët, nga kjo shfarosje e të mjeruarëve, të nxjerr profit dhe të forcoj pushtetin e saj. Mantrat kombëtare shërbejnë për të fshehur thelbin e shtesimit brendakombëtar klasor dhe për të zhvleftësuar esencën e vetive personale të çdo njeriu.

Repriza e radhës: 18 nëntor, 20:00 h, Teatri Kombëtar i Kosovës

Teksti: Zllatko Pakoviq e Jeton Neziraj
Regjia: Zllatko Pakoviq
Dramaturg: Borka Paviçeviq e Shkelzen Maliqi

Kompozitor: Bozhidar Obradinoviq
Koreograf: Gjergj Prevazi
Skenograf: Krste Dzhidrov
Kostimografe: Marija Pupuçevska

Luajn: Adrian Morina, Shengyl Ismaili, Shpetim Selmani, Igor Filipoviq, Faris Berisha, Zlatko Pakoviq

Muzicient: Bozhidar Obradinoviq, Vladimir Pejkoviq, Zoran Tegeltija

Rezervimi i biletave: drejtpërdrejtë në Teatrin Kombëtar të Kosovës ose në: info@qendra.org

Shfaqjen e kan mbështetë: Unioni Europian, Fondacioni Kosovar për Shoqëri të Hapur (KFOS), Zyra për Bashkëpunim me Shoqërinë Civile dhe Ministria e Kulturës e Republikës së Serbisë.