upcoming

Diskutim i hapur me Navid Kermanin: MULTIKULTURALIZMI NË EVROPË

Të shtunën, me 28 Shtator në ora 17:00, Qendra Multimedia do të jetë nikoqire e shkrimtarit dhe orientalistit gjerman Navid Kermani për një diskutim publik rreth

-MULTIKULTURALIZMIT NË EVROPË-

Navid Kermani, i lindur me 1967 nga prindërit iranian, ka të dy shtetësitë atë gjermane dhe iraniane. Ai studioi Studimet Islame, Filozofi dhe Teatër në Köln, Kairo, dhe Bonn dhe mori doktoraturë në vitin 1998 si Dr. Phil. në profesionin e Studimeve Islame.
Sot ai jeton si shkrimtar dhe regjisor i pavarura në Köln. Fokusi i tij akademik është tek Kurani dhe në misticizmi islamik.
Për punën e tij letrare dha akademike ai u shpërbly me çmime të shumta, duke përfshirë Buber-Rosenzweig medalen, çmimin Hannah-Arendt dhe çmimin Kleist. Për më shumë informata në lidhje me Navid Kermani vizitoni: http://www.navidkermani.de/view.php?nid=183