upcoming

LOVE. STATE. KOSOVO

30.8. | sa. 31.8.2013, theater Spektakel Zürich. 

Performuesja zvicrrane Beatrice Fleischlin dhe regjisorja gjermane Antje Schupp të cilat nuk po bashkëpunojnë për herë të parë, janë duke punuar në një projekt të ri të përbashkët për Kosovën dhe fazat e zhvillimit nepër të cilat po kalon shteti më i ri i Europës. Që nga Qershori i vitit 2012 ato bënë vizita hulumtues në Kosovë. Përshtypjet, përvojat dhe përjetimet e tyre ata i kanë përpunuar artistikisht në këtë project, së bashku me performuesin kosovar Astrit Ismaili dhe vallëtarin Labinot Rexhepi. «LOVE.STATE.KOSOVO » pasqyron pikëpamjet personale të këtyre katër performuesve për Kosovën, përballimin e tyre me paragjykimet si dhe tërhekjes dhe tejkalimit të kufinjëve në bashkëpunimin artistik.

 

Koncepti & Drejtorët artistik: Beatrice Fleischlin, Antje Schupp
Performuesit: Beatrice Fleischlin, Antje Schupp, Astrit Ismaili, Labinot Rexhepi
Menaxher Teknik dhe Skenograf: Nico de Rooij
Kostumet: Diana Ammann Dramaturgjia &
Menaxhimi i Produksionit: produktionswerkstatt / Larissa Bizer
Menaxhimi i Produksionit Kosovë: Nita Hasani

Koproducent: Culturescapes Balkan 2013, Qendra Multimedia Prishtina, Spielart Festival München, Kaserne Basel dhe Zürcher Theater Spektakel
Përkrahur nga: Fachausschuss Theater und Tanz BS/BL, Schweizer Kulturstiftung Pro Helvetia, Migros-Kulturprozent, Landis & Gyr Stiftung