për press

Këtu është një përzgjedhje jo e plotë e shkrimeve për ne dhe për aktivitetet tona. Ne jemi shumë krenar që aktivitetet tona janë mbuluar edhe nga disa prej gazetave e revistave prestigjioze në Europë. Ndërkohë që, Mediat në regjion dhe Kosovë kanë përcjellur me shumë kurreshtje aktivitetet tona.

lokal

Carla Del Ponte trinkt in Pristina einen Vanilla Chai Latte

www.kultplus.com/

Nje shfaqje me 4 aktorë...

www.kultplus.com/

archive.koha.net/

www.albinfo.ch/komedia-nje-shfaqje-teatri-me-4-aktore-do-te-shfaqet-ne-zvicer/

prishtinainsight.com/political-horseplay/

 

polip 2016

koha.net/

www.kultplus.com/

www.kultplus.com/

polip 2015

koha.net/

Romeo&Juliett

www.kosovotwopointzero.com/en/article/1679/from-belgrade-to-prishtina-a-tragic-love-story

“Lufta në kohërat e dashurisë” e Jeton Nezirajt, prapë në Francë_KultPlus_31.05.2015

Dashuria qe shemb Kullene Ajfellit_Koha Ditore_ 07.Dhjetor 2013

Shembja e Kulles se Ajfelit laun me paragjykimet_Koha Ditore 27, 28.Nentor2013

Terrorizmi, feja dhe dashuria ne Shembjen e Kulles se Ajfellit_Koha Ditore_25 Nentor 2013

Darka e Lamës me artistë_KultPlus, 26 Tetor 2013

“Do you read me” synon bashkimin e kulturave Kosovë-Serbi_Zeri,16 Tetor 2013

Mitrovica nikoqire e letrarëve rajonalë_KultPlus, Tetor 2013

Kinezët ndalojnë shfaqjen kosovare _ Gazeta Express, tetor 2013

E njëjta gjë në të njëjtën kohë_ Gazeta Express, Tetor 2013

Poetet e rinj Shqiptare ftohen te njihen me "poetry slam"_Koha Ditore, 15 & 16 Nentor 2010

Filma te shkurter muzikalizohen me koncert "live"_Koha Ditore, 14 Nentor 2010

E kaluara dhe e ardhmja e teatrit "takohen" ne Kryeqytet_Koha Ditore, 19 Qershor 2011

Polip shendrron Prishtinen ne Qender poetesh_Koha Ditore, 6 Tetor 2010

Mbahet nje festival i letersise ne Prishtine_Zeri, 6 Tetor 2010

Fluturimi mbi teatrin e Kosoves ne Kragujevc_Koha Ditore

Fluturimi e ben te zakonshme shfaqjen shqip ne Kragujevc - Koha Ditore 

Fluturimi mbi Teatrin e Kosovës 1 - Shekulli

Fluturimi mbi Teatrin e Kosovës 2 - Shekulli

Fluturimi teatror i Kosovës mbi Beograd - Koha Ditore

Teatri i Luftës së Kosovës - Koha Ditore

Letërsia Bashkon Botët e Ndara - Gazeta Jeta në Kosovë Guximi dhe përgjegjësia e autorëve në “Polip” - Gazeta Zëri “Fluturimi mbi teatrin e Kosovës” në Shkup - Gazeta Lajm Gati për Polip - Gazeta Express Tjetri Brenda nesh - From Prishtina with Love - Gazeta Express Fluturimi teatror i Kosovës mbi Beograd - Koha Net

ndërkombëtar

Carla Del Ponte trinkt in Pristina einen Vanilla Chai Latte

www1.wdr.de/mediathek/audio/wdr5/wdr5-scala-aktuelle-kultur/audio-kosovarisches-theater-mit-einer-premiere-in-duesseldorf-102.html

A play with 4 actors...

www.derbund.ch/kultur/theater/punk-statt-beitritt-oder-die-milkakuh-im-tessin/story/29385124

www.spiegel.de/kultur/literatur/literaturfestival-polip-in-pristina-kosovo-a-1035212.html#spRedirectedFrom=www&referrrer

"One Flew Over the Kosovo Theater"

milliyetsanat.com/yazar-detay/seckin-selvi/-politikacilar-da-tiyatrodan-korkar-/4834

"The demolition of the Eiffel Tower"

www.teatroecritica.net/2015/01/jeton-neziraj-la-cultura-per-combattere-il-fondamentalismo/

"The demolition of the Eiffel Tower"

www.drugo-more.hr/wordpress/2015/01/07/predstava-rusenje-eiffelovog-tornja-jetona-neziraja-stize-u-rijeku/

Drei deutschsprachige Erstaufführungen_ KEINE STÜCKE ÜBER KRIEG  im Luzerner Theater_Theaterkompas.de

Love.State.Kosovo_Leben, lieben und hoffen in Kosovo_bz Basel

Die helle Seite des Kosovo_bz Basel, 22 August 2013

Viel Liebe, wenig Kosovo_Tages-Anzeiger, 31 August 2013

Projekt des Staatstheaters Wiesbaden „Peer Gynt aus dem Kosovo“_Wiesbadener Kurier, 2013

Theater-Projekt zwischen Wiesbaden, Pristina und Glasgow_Wiesbadener Tagblatt, August 2013

Trgovine patriotizmom / Politika

‘One Flew Over the Kosovo Theatre’  Balkan Insight

Duhovito poigravanje kosovskom zbiljom / Blic

Le dramaturge qui mystifie la censure - Stradda

Die Raki Connection / Theater der Zeit

Balkan Stories / Süddeutsche Zeitung

Internationales Literatur Festival in Prishtina/Kosovo The Top Ten Summer Events In Europe