for theater

Since its foundation in 2002, we have produced and co-produced several theater performances, among which; “One flew Over the Kosovo Theater”, “Yue Madeleine Yue”, “Patriotic Hypermarket”, “The Last Supper”, “War in Times of Love”, “Travel to UNMIKISTAN”, “Enea 06”, “Love. State. Kosovo” “The Demolition of the Eiffel Tower” etc.
We create fresh and innovative theater performances that communicate across lingual and cultural borders and brings these performances to diverse audiences locally and internationally
Some of the theaters and companies with which we have cooperated with are: Volkstheater, Vienna; Markus Zohner Theater Compagnie, Lugano; Nomad theater, London; L'Espace d'un instant, Paris; National Theater of Kosovo, Prishtina; Bitef Theater, Belgrade; CZKD, Belgrade; Oda Theater, Prishtina; National Theater of Albania, Tirana; CTC, Skopje etc.
Our productions have been presented in various festivals throughout Europe, including: Euro-scene Leipzig; Die Besten aus dem Osten, Vienna; Via Modena - Italy; FIT Lugano; Zoom Festival - Croatia; International Theater Festival “JoakimInterFest” Kragujevac - Serbia; Spielart Festival München, Zürcher Theater Spektakel - Switzerland, CULTURESCAPES - Switzerland, Desire Festival Novi Sad - Serbia, Exponto International Theatre Festival – Lubljana ect.

 

theater

 • CARLA DEL PONTE TRINKT IN PRISTINA EINEN VANILLA CHAI LATTE

  Directed by: Jochen Roller

  Text by: Jeton Neziraj

  With: Agnes Nokshiqi, Alketa Sylaj, Donikë Ahmeti, Lyra Xhoci, Vjosa Abazi

  Costumes by: Sebastian Ellrich

  Lights by: Marek Lamprecht, Denis Berisha

  Photo by: Artan Korenica and Atdhe Mulla

 • a play with four actors and some pigs and some cows and some horses and a prime minister and a milka cow and some local and international inspectors

  Directed by: Blerta Neziraj
  Actors: Shengyl Ismaili, Adrian Morina, Ernest Malazogu, Shpetim Selmani
  Musicians: Art Lokaj (electric guitar) Drin Tashi (drums)
  Music: Gabriele Marangoni
  Choreography: Adrienne Hart
  Stage design: Petra Veber
  Costume design: Vesa Kraja
  Light design: Radomir Stamenkovic

   

   

 • War in Times of Love

  Production team:

  Author: Jeton Neziraj

  Directed by: Blerta Neziraj
  Actors: Aurita Agushi, Shengyl Ismaili, Shkelzen Veseli, Albulena Kryeziu, Molikë Maxhuni.
  Choreography: Adrienne Hart
  Music: Gabriele Marangoni
  Stage and costumes: Igor Vasiljev, Isidora Spasic

  Stage manager: Lendita Idrizi
  Production ass.: Elisabeth Wiegner
  Technical director: Denis Berisha
   

 • Romeo&Juliett

  Theater director: Predrag Miki Manojlovic

  Scenography: Branko Hojnik

  Costumes: Zora Mojsilovic

  Choreography: Sonja Vukicevic

  Composer: Vladimir Pejkovic

  Playwright: Olga Dimitrijevic

  Executive producer: Milica Miliq

  Co-producer: Jeton Neziraj

  Actors: Mensur Safciu, Nikola Rakocevic, Armend Ismajli, Nebojsa Glogovac, Alban Ukaj, Goran Jevtic, Armend Baloku, Faris Berisha, Uliks Fehmiu, Edona Reshitaj, Natasa Tapuskovic, Milica Janevski, Anita Mancic, Arta Selimi

  Produced by: Qendra Multimedia (Prishtina) and Radionica Integracije (Belgrade)

   

 • Enciclopeadia of the alive

  Text: Zlatko Pakovic and Jeton Neziraj

  Director: Zlatko Pakovic

  Playwright: Borka Pavicevic and Shkëlzen Maliqi

  Composer: Bozidar Obradinovic

  Choregrapher: Gjergj Prevazi

  Scenography: Krste Dzidrov

  Costumes: Maria Papucevska

  Actors: Adrian Morina, Igor Filipovic, Shengyl Ismajli, Shpetim Selmani, Faris Berisha, Zlatko Pakovic

  Musicians: Bozidar Obradinovic, Vladimir Pejkovic, Zoran Tegeltija

 • The Demolition of the Eiffel Tower

  By Jeton Neziraj
  Directed by: Blerta Neziraj
  Actors: Adrian Morina, Ernest Malazogu, Shengyl Ismaili, Armend Ismajli
  Choreographers: Violeta Vitanova and Stanislav Genadiev
  Puppets and shadows: Clément Peretjatko
  Music composer: Gabriele Marangoni
  Stage and light designer: Nico de Rooij
  Costume designer: Marija Papucevska
  Dramaturg: Borka Pavićević

 • ONE FLEW OVER THE KOSOVO THEATER

  By Jeton Neziraj

  Directed by: Blerta Neziraj
  Actors: Bajrush Mjaku, Adrian Morina, Anisa Ismaili, Adrian Aziri, Ernest Malazogu
  Musicians: Susanna Tognella (violin), Gabriele Marangoni (harmonica)
  Dramaturg and artistic consultant: Ilir Gjocaj
  Choreography: Arthur Kuggeleyn
  Music composer: Gabriele Marangoni
  Stage and costumes: Susanne Maier-Staufen

 • Peer Gynt from Kosovo

   

   

   

   

   

   

  Actors: Ema Andrea, Besnik Krapi, Jonas Sjören and Charles Toulouse
  Director: Robert Jelinek
  Dramaturge: Stefan Schletter
  Stage and Costume Design: Jelena Miletić
  Visuals, Video and Communication Design: Zymryte Hoxhaj

   

   

 • "In Paradise Artists Can Fly"

  DIFFRACTION #1

  IN PARADISE ARTISTS CAN FLY

  postdramatic musical performance

  Concept and composition: Gabriele Marangoni
  Text: Jeton Neziraj
  Critical interventions: Anna Maria Monteverdi
  Conductor: Dario Garegnani
  Soprano: Federica Napoletani
  Viol: Susanna Tognella
  Harmonic: Ylenia Volpe
  Percussion: Komugi Matsukawa

  Sound and lighting: Dargo Raimondi
  Coordinator for Kosovo: Lendita Idrizi
  Technical collaborator: Denis Berisha

  Photo by: Elisabeth Wiegner
  Produced by: Qendra Multimedia, Prishtina

   

 • LOVE.STATE.KOSOVO

  Concept and artistic direction: Beatrice Fleischlin, Antje Schupp
  Performance: Beatrice Fleischlin, Antje Schupp, Astrit Ismaili, Labinot Rexhepi
  Stage & Light: Nico de Rooij
  Costumes: Diana Ammann
  Dramaturgy & production manager: produktionswerkstatt / Larissa Bizer
  Production manager Kosovo: Nita Hasani
  Directed intership: Hendrik Lipke

 • “Yue Madeleine Yue”

  by Jeton Neziraj
  directed by: Blerta Neziraj
  Actors: Anisa Ismaili, Adrian Morina, Kujtim Pacak, Bajram Kinolli,
  Fitore Broqi, Fisnik Sykaj
  Musicians: Gabriele Marangoni, Susanna Tognella
  Stage and light design: Nico de Rooij
  Sound and music composer: Gabriele Marangoni
  Choreography: Gjergj Prevazi
  Costume designer: Dorothy Barnes
  Produced by: Qendra Multimedia, Prishtina

 • Darka e fundit

  Place: Printing House “Rilindja” – Pristina, Kosovo

  Opening 13 February 2007, 20:00h
  Further Performances: 14, 15 February 2007. 20:00h

  Artistic Concept and Director: Markus Zohner
  Dramaturg: Jeton Neziraj
  Choreographer: Lucía Baumgartner
  Composer: Gabriele Marangoni
  Translator and Artistic Collaborator: Shota Bukoshi
  Executive Producer: Arben Zharku
  Photographer: Christophe Quirion
  Technical Director and Light Design: Martin Wieser
  Technical Assistant: Skender Latifi
  Personal Assistant to Mr. Markus Zohner: Nora Jentzsch
  Organizer: Bekim Guri
  Production Assistants: Alban Makolli, Zoga Çeta
  Video: FIZZO FILM, Lugano
  Space Concept: Jacob Nassi
  Translator of the Play: Blendi Kraja
  Producers: Jeton Neziraj, Markus Zohner

  Actors: Shengyl Ismaili, Adriana Matoshi, Edona Reshitaj, Arben Zharku, Shkelzen Veseli, Vedat Haxhiislami, Adrijan Biba
  Dancer: Lucía Baumgartner
  Musician: Gabriele Marangoni

 • ENEA 06

  Written by: Jeton Neziraj and Michael Devine

  Director: Michael Devine

  Actors:
  Basri Lushtaku
  Anisa Ismaili
  Arta Selimi
  Shkelzen Veseli

  Costumes and scene design: Edi Agagjyshi
  Soundscape: Michael Devine
  Artistic director: Jeton Neziraj
  Production manager: Arben Zharku
  Graphic design: Agon Çeta
  Translator of the plays: Blendi Kraja
  Poster concept: Michael Devine
  Coordinator: Zoga Çeta
  Light: Skender Latifi

 • Save comes from the sky

  Nina dhe Lili bashkë me prindërit e tyre janë të ngujuar në shtëpinë e tyre gjatë kohës së luftës në vitin 1999 në Kosovë. Frikën nga e keqja që mund t’u vie ato mundohen ta fitojnë duke ia ushqyer imagjinatën njëra tjetrës me lojëra, me librat përreth dhe me shpresën se nuk do t’u kanoset rreziku as zogjve të pulës klloqe në bodrum, që pritet së shpejti të vijnë në jetë.

 • Era, Bebushi dhe Xhemi Kaçadremi

  Autore: Dituri Neziri
  Regjisor: Ben Apolloni
  Luajnë:Fitore Broçi, Fjolla Nushi, Labinot Lajçi dhe Gani Rrahmani
  Kostumet dhe Skenografia: Albulena Borovci.
  Ndriqimi: Skender Latifi
  Producent: Arben Zharku dhe Visar Krusha

 • ACTION 2 | KOSOVO. BLOOD.THEATRE. PROJECT.

  Artistic Concept and Director: Markus Zohner
  Dramaturg: Jeton Neziraj
  Choreographer: Lucía Baumgartner
  Composer: Gabriele Marangoni
  Translator and Artistic Collaborator: Shota Bukoshi
  Executive Producer: Arben Zharku
  Photographer: Christophe Quirion
  Technical Director and Light Design: Martin Wieser
  Technical Assistant: Skender Latifi
  Personal Assistant to Mr. Markus Zohner: Nora Jentzsch
  Production Assistants: Alban Makolli, Zoga Çeta, Bekim Guri
  Video: FIZZO FILM, Lugano
  Space Concept: Jacob Nassi
  Producers: Jeton Neziraj, Markus Zohner

  Actors: Shengyl Ismaili, Adriana Matoshi, Edona Reshitaj, Arben Zharku, Shkelzen Veseli, Vedat Haxhiislami, Adrijan Biba
  Dancer: Lucía Baumgartner
  Musician: Gabriele Marangoni

 • ACTION 1 | KOSOVO .BLOOD.THEATRE. PROJECT.


  Artistic Concept and Director: Markus Zohner
  Dramaturg: Jeton Neziraj
  Choreographer: Lucía Baumgartner
  Composer: Gabriele Marangoni
  Translator and Artistic Collaborator: Shota Bukoshi
  Executive Producer: Arben Zharku
  Photographer: Christophe Quirion
  Technical Director and Light Design: Martin Wieser
  Technical Assistant: Skender Latifi
  Personal Assistant to Mr. Markus Zohner: Nora Jentzsch
  Production Assistants: Alban Makolli, Zoga Çeta, Bekim Guri
  Video: FIZZO FILM, Lugano
  Space Concept: Jacob Nassi
  Producers: Jeton Neziraj, Markus Zohner

  Actors: Shengyl Ismaili, Adriana Matoshi, Edona Reshitaj, Arben Zharku, Shkelzen Veseli, Vedat Haxhiislami, Adrijan Biba
  Dancer: Lucía Baumgartner
  Musician: Gabriele Marangoni