• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

Kosovë is everywhere

Kosovë is everywhere – literaturë.muzikë.raki në Saint Gallen në Zvicërr me datën 23 mars, në orën
19:00h

Fjalë për skenë dhe jo për faqe: Kjo është ideja e “Kosova ëshë kudo”. Katërmbëdhjetë autorë nga Kosova dhe Zvicra janë në skenë së bashku dhe paraqesin literaturë si një lloj performance. Ngjashëm me një orkestër të dhomës ata paraqesin kompozime verbale, bëjnë vallëzime gjuhësore, tregojnë histori të përditshme, citojnë poezi të shtrembër, përsërisin dhe ndryshojnë fjalët. Dhe ata janë të shoqëruar me kitarë, fizarmonikë, bas, dhe bateri.

Facebook Event >