• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

Festivali ndërkombëtar i letërsisë – polip në Bibliotekën e FerizajitFestivali Ndërkombëtar i Letërsisë - polip, në edicionin e vitit 2018, ka sjellë me 21 maj 2018 në Ferizaj, shkrimtarët katalanas: Josep M. Rodriguez dhe Susanna Rafart, dhe editoren Laura Huerga. Në Bibliotekën Komunale të Ferizajit, Rodriguez dhe Rafart lexuan në gjuhën katalane dhe spanjolle (nën shoqërimin e përkthyeses), dhe  së bashku me Huergan diskutuan rreth veprave të tyre.

Audienca ishte e përbërë nga shkrimtarë dhe krijues vendorë, nxënës, studentë, dhe shumë të tjerë të interesuar në letërsi.

Ky aktivitet u realizua në kuadër të programit "Kultura për Ndryshim" – projekt i financuar nga Bashkimi Evropian dhe i menaxhuar nga Zyra e BE-së në Kosovë, implementuar nga Qendra Multimedia dhe Goethe-Insitut.

Lajme