• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

Festivali ndërkombëtar i letërsisë – polip në Bibliotekën e PrizrenitFestivali Ndërkombëtar i Letërsisë - polip, në edicionin e vitit 2018, solli me 18 maj 2018 në Prizren, shkrimtaren turke Gonca Özmen. Në Bibliotekën Komunale të Prizrenit, Özmen lexoi në gjuhën turke si dhe mbajti diskutim me publikun prizrenas.

Audienca përmbante dashamirë të letërsisë, nxënës të shkollave të mesme dhe studentë. Ky ishte rast i rrallë për të diskutuar për letërsinë turke me një autore të mrekullueshme, siç është Gonca Özmen. Aktiviteti i moderua nga Bengi Muzbeg.

Ky aktivitet u realizua në kuadër të programit "Kultura për Ndryshim" – projekt i financuar nga Bashkimi Evropian dhe menaxhuar nga Zyra e BE-së në Kosovë, implementuar nga Qendra Multimedia dhe Goethe-Insitut.

Lajme