• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

Grand Tour – një shëtitje e shkurtër përmes poezisë evropianeMe 19 qershor 2019

në ora: 19:00h

Adresa: str. Idriz Gjilani, 7/9, Dardania, (përballë shkollës fillore "Xhemail Mustafa")

Me: Daniela Danz, Ervina Halili, Sonja Harter, Arben Idrizi, Blerina Rogova-Gaxha, Raphael Urweider and Jan Wagner

Jan Wagner dhe Federico Italiano, poetë dhe redaktorë, nisën një udhëtim poetik nëpër Evropë - nga këshilla më të ftohta dhe më veriore të kontinentit, nëpër pyje të harlisur dhe në fusha të hapura, deri në shiritat e butë të tokës përgjatë bregdetit të Mesdheut. Përshtypjet e tyre mbi tokën dhe popullin regjistrohen në librin e ri të botuar "Grand Tour", një antologji e shtrirë e poezisë bashkëkohore evropiane.
Si pjesë e "Ditës së Gjuhës Gjermane / Tage der deutschen Sprache" në Prishtinë antologjia do të paraqitet nga një kor i vërtetë poetësh. Në skenë, Jan Wagner do të bashkohet me Daniela Danz (D), Sonja Harter (A), Raphael Urweider (CH) si dhe Ervina Halili, Arben Idrizi dhe Blerina Rogova-Gaxha.

Ngjarja do të zhvillohet në gjuhën gjermane me përkthim në gjuhën shqipe.

 

Lajme