• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

KOSOVO.THEATRE.SHOWCASE.2019Edicioni i dytë i “Kosovo Theater Showcase” do të mbahet nga 31 tetor deri më 4 nëntor 2019, në Kosovë. Në këtë edicion do të shfaqen së paku 6 shfaqje të prodhuara nga grupe të ndryshme teatrore në Kosovë, duke përfshirë edhe premierën e shfaqjes “Armiku i vërtetë i popullit” prodhuar nga Qendra Multimedia në Prishtinë.

Përveq Prishtinës, showcase do të zhvillohet edhe në qytete tjera të Kosovës. Në këtë mënyrë, mysafirët ndërkombëtarë do të kenë mundësi të rrallë për të parë jo vetëm tendencat më të fundit të skenës së teatrit të Kosovës, por edhe të shijojnë mikpritjen e madhe dhe peizazhin e bukur të Kosovës. Ky edicion gjithashtu do të sjellë disa programe plotësuese; diskutime, panele dhe mbrëmje muzikore.

Sivjet do të mirëpresim rreth 50 mysafirë ndërkombëtarë, duke përfshirë selektorë të festivaleve, kritikë të teatrit, gazetarë, shkrimtarë, drejtorë e admiruesë të teatrit nga e gjithë bota.

Në rast interesimi të merrni pjesë, ju lutem na lajmëroni paraprakisht. Na shkruani në email adresën: info@qendra.org me subjektin (Kosovo Theater Showcase 2019). Ne do të ofrojmë akomodim falas për një numër të kufizuar vizitorësh. Në raste të tjera, ne mund të punojmë me ambasadat dhe institucionet e tjera kulturore për të na ndihmuar të marrim mbështetje financiare për mysafirë.

Lajme