• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

Lexim me shkrimtarin bullgar Jordan SlavejkovMe 19 shtator 2018, duke filluar nga ora 18:00, Qendra Multimedia organizoi një mbrëmje leximi dhe diskutimi me shkrimatrin rezident, Jordan Slavejkov.

Slavejkov qëndroi në Prishtinë për një muaj me programin Prishtina nuk ka lum të financuar nga Traduki. Ai ka shkruar dy drama dhe një novelë, dhe për momentin është duke punuar në novelën e tij të dytë. Gjatë mbrëmjes ai theksoi se letërsia dhe teatri i suksesshëm duhe të preokupohen me qenien njerëzore. Ai lexoi një pjesë nga novela e tij "Hapi i fundit" në gjuhën bullgare.

Kjo ngjarje u moderua nga Qerim Ondozi.

 

Lajme