• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

POLICIA DHE PROKURORIA TË NDËRMERR MASA NDAJ ZYRTARIT TË MINISTRISË SË DREJTËSISË

Photos by: Jetmir Idrizi

Qendra Multimedia dhe ekipi i shfaqjes “55 shades of gay” janë të shokuar me komentin fashist të zyrtarit të Ministrisë së Drejtësisë, Xheladin Krasniqi, në të cilin ai bën thirrje të drejtëpërdrejtë për vrasjen e ekipit të shfaqje “55 shades of gay”.

Komentet e tilla që nxisin urrejtje dhe bëjnë thirrje për vrasje janë gjithmonë shqetësuese dhe duhet të merren seriozisht, megjithatë, ato komente bëhen edhe më shqetësuese kur vijnë nga një zyrtar shteti dhe për më tepër, u drejtohen artistëve.
Ekipi i shfaqjes “55 shades of gay” e ka kuptuar me seriozitet kërcënimin e Zyrtarit të Ministrisë së Drejtësisë dhe prandaj, dëshirojmë ta ftojmë prokurorinë që ta hetoj këtë rast të kërcënimit publik dhe në të njëjtën kohë, i bëjmë thirrje Ministrisë së Drejtësisë të ndërmerr masa ndaj zyrtarit të saj dhe të distancohet nga qëndrimet e tij fashiste. Talibanët si ky zyrtar që bëjnë thirrje për “prerje kokash me shpatë të artistëve” nuk duhet ta kenë vendin në institucionet e shtetit të Republikës së Kosovës.

Në të njëjtën kohë, dëshirojmë që publikisht ta ftojmë Ministrin e Ministrisë së Drejtësisë z. Abelard Tahiri që të marten (19 shkurt), të vij dhe ta shoh shfaqjen në Teatrin Oda në Prishtinë.

Lajme