• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

polip XI | 10-13 shtator, 2021Jemi të lumtur të ndajmë me ju lajmin se kemi caktuar datat e edicionit të sivjetëm të polip - Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë.
Edicioni XI i polip-it do të mbahet ndërmjet datave 10-13 shtator, 2021.
Edicionin e sivjetëm do ta organizojmë në përputhje me kushtet që do të krijohen në raport me pandeminë COVID_19.
Për detaje në lidhje me formatin dhe programin e sivjetëm, na ndiqni në faqen tonë www.qendra.org si dhe në rrjetet tona sociale në Facebook, Instagram dhe Twitter.
Shihemi në shtator!
Qendra Multimedia
Foto: Jetmir Idrizi, polip 2015

Lajme