• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

Promovimi i librit biografik “Aleksandër Moisiu” në Prishtinë dhe në PejëMe 6 prill 2018 në Teatrin Kombëtar të Kosovës në Prishtinë, u mbajt promovimi i librit biografik në gjuhën shqipe, i aktorit të madh shqiptar “Aleksandër Moisiu. Trieshtë – Berlin – Nju Jork . Një legjendë aktrimi” nga autori gjerman Rüdiger Schaper. Promovimi i librit të njëjtë po ashtu u mbajt në Pejë me 7 prill 2018, në Bibliotekën e Qytetit Azem Shkreli.

Ky libër erdhi si projekt i përbashkët i Qendrës Multimedia në Prishtinë, Shtëpisë Botuese PA dhe Traduki dhe u botua në nëntor të vitit të kaluar. Libri është promovuar në Berlin në fillim të muajit mars dhe tani edhe në Kosovë.

Në promovim të librit ishin të pranishëm autori Rüdiger Schaper dhe përkthyesja Feride Xh. Berisha. Autori u shpreh i kënaqur që libri është përkthyer edhe në gjuhën shqipe. Ai lexoi pjesë nga shkrimi i tij dhe u përgjigj pyetjeve të rastit të të pranishmëve.

Lajme