• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

Gjashtë drama të reja

Titulli: Gjashtë drama të reja
Autor: Jeton Neziraj
Viti i botimit: 2021
Botuesi: Qendra Multimedia
Përshkrimi: Kjo vepër përmban gjashtë dramat më të reja të Nezirajt të cilat -  me përjashtim të Marksistët e Leninistët e Zvicrës - janë inskenuar në teatrot kryesore të Kosovës gjatë një periudhe kohore prej dy vitesh. Dramat e përfshira në këtë përmbledhje janë: Pesë stinët e armikut të popullit, Hipokritët apo pacienti anglez, Marksistët e Leninistët e Zvicrës, Kthimi i Karl Majit, Audienca e Vaclav Havelit dhe A.Y.L.A.N..
Për autorin: Jeton Neziraj (1977) është dramaturg kosovar dhe drejtor i Qendra Multimedia në Prishtinë.

Publikime