• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

Gjashtë drama

Titulli: Six plays (Gjashtë drama)
Autori: Jeton Neziraj
Viti i botimit: 2014
Botuesi: Qendra Multimedia
Përshkrimi: Kjo përmbledhje e gjashtë dramave të Jeton Nezirajt (Një fluturim mbi Teatrin e Kosovës, Yue Madeleine Yue, Shembja e Kullës së Ajfelit, Lufta në kohën e dashurisë, Enea i plagosur dhe Liza po fle) është e përkthyer mjeshtërisht nga Alexanda Channer, Ajkuna Hope, Robert Elsie, Fadil Bajraj e Blendi Kraja. Përveç dramave, libri ka shtojcën e teksteve dhe shkrimeve të botuara në gazetat kosovare dhe evropiane të cilat flasin mbi dramat e Nezirajt dhe inskenimin e tyre në teatrot evropiane.
Për autorin: Jeton Neziraj (1977) është dramaturg kosovar dhe drejtor i Qendra Multimedia në Prishtinë.

Publikime