• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

Marimanga

Titulli: Marimanga
Autori: Grup autorësh (Doruntina Basha, Lamija Begagiq, Ballsor Hoxha, Zharko Kujunxhiski, Tomislav Markoviq, Imer Mushkolaj).
Viti i botimit: 2012
Botuesi: Qendra Multimedia
Përshkrimi: Kjo vepër ka mbledhur bashkë autoret e autorët e ndryshëm – poetë, dramaturgë, gazetarë e prozatorë – nga katër qytete të Ballkanit për të thurur një rrjetë marimange shkronjash, fjalësh e tekstesh. Marimanga organizoi tri tandemë autorësh me shkrimtarë nga Beogradi, Prishtina, Sarajeva e Shkupi. Ata e kanë vizituar shoqi-shonë dhe ia kanë prezantuar njëri-tjetrit qytetin e vet. Nga këto vizita të ndërsjella kanë lindur tekste që i ngërthejnë përsiatjet, ndjenjat, kujtimet dhe përjetimet e këtyre vizitave.

Publikime