• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

tri drama

Titulli: Tri drama
Autori: Stefan Çapaliku
Viti i botimit: 2014
Botuesi: Qendra Multimedia
Përshkrimi: Kjo vepër është përmbledhje e tri dramave të autorit shkodran (Provat e një vdekjeje të paralajmëruar, Fausti prej Tirane dhe Një zjarrfikës në oborrin e teatrit). Drama e parë i kushtohet viktimave të komunizimit në Shqipëri, Fausti prej Tirane është një monodramë bashkëkohore ndërsa drama e tretë i takon zhanrit të Komedisë së verdhë, siç e ka quajtur autori.
Për autorin: Stefan Çapaliku (1965) është autor i mëse 25 dramave. Ai është i nominuar për çmimin “Europa” për realitete të reja teatrore ndërsa veprat e tij janë përkthyer në disa gjuhë botërore.

Publikime