• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

RECONNECTION 2.0 NË KOSOVO THEATER SHOWCASE 2020Projekti Reconnection 2.0 i mbështetur nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe i implementuar nga Qendra Multimedia [Prishtinë] dhe Heartefact Fund [Beograd] do të jetë nikoçir i dy ngjarjeve në kuadër të edicionit të tretë të Kosovo Theater Showcase i cili mbahet ndërmjet datave 27 tetor dhe 1 nëntor, 2020.

Shfaqja Balava, prodhim i Hearteface Fund do të hapë këtë edicion të Kosovo Theater Showcase, duke u luajtur më 27 tetor nga ora 20:00 në Teatrin ODA në Prishtinë, për të udhëtuar të nesërmen më 28 tetor nga ora 20:00 në Teatrin “Adriana” në Ferizaj.

Më 28 tetor, duke filluar nga ora 11:00 organizohet edhe një diskutim ndërmjet aktoreve të mirënjohura nga Serbia, Jasna Đuričić and Mirjana Karanović, i moderuar nga Agron Bajrami.

Të gjitha ngjarjet janë të hapura për pjesëmarrje fizike të publikut, duke respektuar vendimet dhe masat e marra nga institucionet relevante për parandalim të përhapjes së pandemisë COVID-19.

Më shumë detaje për programin e sivjetëm të Kosovo Theater Showcase, KËTU

Lajme