• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

Era, bebushi dhe Xhemi Kaçadremi

Autore: Dituri Neziri
Regjisor: Ben Apolloni
Luajnë:Fitore Broçi, Fjolla Nushi, Labinot Lajçi dhe Gani Rrahmani
Kostumet dhe Skenografia: Albulena Borovci.
Ndriqimi: Skender Latifi
Producent: Arben Zharku dhe Visar Krusha

“Era, Bebushi dhe Xhemi Kaçadremi” është shfaqja më e re për fëmijë prodhuar nga Qendra për Zhvillimin e Teatrit për Fëmijë (Qendra Multimedia) dhe është financuar nga Art Venture dhe Olof Palme.

Era, një vajzë pesëvjeçare i jeton e lumtur ditët e saj fëmijërore me prindërit. Problemet e saj fillojnë kur në jetë vjen motra e saj e vogël, për të cilën Era në fillim gëzohet po pastaj i duket sikur Bebushi po ia merr asaj dashurinë e prindërve. Xhemi Kaçadremi, djaloshi nga përrallat i ndihmon Erës ta përballojë situatën e re nw familje për ta pranuar motrën e saj të vogël. “Era, Bebushi dhe Xhemi Kaçadremi” e autores Dituri Neziri është dramë e cila ka dalur nga punëtoria për shkrimtarë për drama për fëmijë e organizuar po ashtu nga Qendra për Zhvillimin e Teatrit për Fëmijë (Qendra Multimedia). Premiera e kësaj shfaqjeje pritet të jepet në fund të muajit korrik të këtij viti.

Teatër