• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

Revolucionarët e rinjë – poezi 2015

Titulli: Revolucionarët e rinj
Autori: Jurij Hudolin
Viti i botimit: 2015
Botuesi: Qendra Multimedia
Përshkrimi: Kjo përmbledhje poezish të shkurtëra e përkthyer nga Fadil Bajraj është një reflektim lirik i autorit për dashurinë dhe qytetin e tij.
Për autorin: Jurij Hudolin (1973) është shkrimtar, gazetar e përkthyes slloven. Në vitin 2015 ai ka botuar përmbledhjen me poezi Prištinski Dnevnik (Ditari i Prishtinës). Ky është libri i tij i parë në gjuhën shqipe.

 

Publikime