• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

PROGRAM KOSOVO THEATRE SHOWCASE 2019Jemi shumë të lumtur të shpallim programin përfundimtar të edicionit të dytë të Showcase-it teatror të Kosovës i cili sivjet organizohet nga data 31 tetor deri më 4 nëntor në Prishtinë, Gjilan dhe Ferizaj.

Edicioni i dytë i Showcase-it teatror të Kosovës të organizuar nga Qendra Multimedia fillon më 31 tetor, 2019. Risi e këtij edicioni është memorandumi i bashkëpunimit i nënshkruar në mes të Qendrës Multimedia, Teatrit Kombëtar të Kosovës, Teatrit të Gjilanit dhe Teatrit “Adriana” në Ferizaj, i cili i mundëson showcase-it teatror të zgjerojë programin e vet edhe nëpër komuna të tjera të Kosovës.

Përgjatë pesë ditëve, deri më 4 nëntor, në kuadër të showcase-it do të organizohen repriza të shfaqjeve të prodhuara nga Teatri Kombëtar, Qendra Multimedia, Teatri i Gjilanit si dhe Teatri “Adriana” në Ferizaj. Gjithashtu, mysafirët vendorë dhe ndërkombëtarë si dhe publiku i gjerë, përgjatë këtyre ditëve do të kenë mundësi të marrin pjesë në diskutime të cilat organizohen në kaudër të showcase-it, si dhe mbrëmje muzikore.

 

FINAL_PROGRAM_KOSOVO_THEATRE_SHOWCASE-SHQIP

Lajme