• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

Thirrje pë aplikim – Masterklasë për shkrimin e dramës me Roland SchimmelpfennigThirrja është e hapur për shkrimtarë të rinjë, studentë të teatrit dhe të rinjë të interesuar në shkrimin e dramës dhe në të bërit teatër.

Datat: 29 nëntor – 3 dhjetor 2019

Vendi: Qendra Multimedia, Prishtinë

Gjuha: shqip dhe anglisht

Afati i aplikimit: 20 nëntor.

Aplikimi: Të interesuarit duhet të dërgojnë me e-mail CV-në dhe një letër motivimi. Vetëm pjesëmarrësit që do të pranohen do të njoftohen me e-mail, më së largu deri me datë 22 nëntor. Të drejtë aplikimi kanë të gjithë të interesuarit nga Kosova, Shqipëria, Mali i Zi, Maqedonia dhe Serbia. Masterklasa është gratis.  Pjesëmarrësit duhet t’i mbulojnë vetë shpenzimet eventuale (të rrugës apo të akomodimit). 

CV dhe letra e motivimit duhet të dërgohen në info@qendra.org (më së largu deri më 20 nëntor).

Pjesëmarrësit në këtë masterklasë do të kenë mundësi të mësojnë disa nga teknikat e shkrimit të dramës, përmes punës praktike dhe diskutimeve, në një periudhë intensive 5 ditore.

Roland Schimmelpfennig (1967) është njëri prej dramaturgëve më të rëndësishëm dhe më të inskenuar në Evropë. Dramat e tij janë përkthyer në mbi 30 gjuhë të ndryshme dhe janë vënë në skenë në rreth 50 vende të botës. Në vitin 2010, Schimmelpfennig është shpërblyer me Mülheim Dramatists Prize për dramën e tij “Der goldene Drache” (Dragoiiartë), e cila ka pasur premierën në Burg theater të Vjenës në vitin 2009, e nga ajo kohë ka pasur mbi 30 produksione në të gjithë botën.  Schimmelpfennig është fitues i dhjetra çmimeve të tjera në Gjermani dhe Evropë, përfshi edhe fitues i çmimit më të lartë gjerman për dramë Else Lasker Schüler Prize.

Kjo masterklasë është mundësuar nga Instituti Goethe.

Kontakti: info@qendra.org

 

Lajme