• “A theater [Qendra Multimedia] in Kosovo is not afraid of using art to confront entrenched prejudices and to build empathy” – George Soros

  • “Brave and honest theater performance. One of the most interesting theater company from the South Eastern Europe” – Kazaliste.Hr

  • “...a true story that sets an example for all the hope for freedom, happiness and prosperity in the Europe of our days. And the disappointment.” - Frankfurter Allgemeine Zeitung

  • “This is not the first attempt to use cultural events to bridge the gap between the countries. Polip, a literary festival in Pristina, first held in 2010, has Serbian writers among those regularly invited to participate.” - The Guardian

  • “…the play is an explosion of burlesque, music and possibly offensive humor; it is simply a riot.” - Prishtina Insight

  • “A Play with Four Actors and Some Pigs...,” […] is a playfully absurd, crude, and incredibly clever portrayal of Kosovo’s political scene.” - The Theater Times

MUAJI I TEATRIT NË KAÇANIKKy program organizohet në kuadër të Platforma Kulturore e Kosovës 2019 + , e cila mbështetet nga SDC – Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, Olof Palme International Center, Rockefeller Brothers Fund dhe Komuna e Kaçanikut.

Qendra Multimedia mbështetet nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë.

Qendra Multimedia dhe Komuna e Kaçanikut, në bashkëpunim edhe me Teatrin e Qytetit të Gjilanit dhe teatrin “Adriana” në Ferizaj organizojnë “Muajin e Teatrit në Kaçanik”. Gjatë kësaj feste teatrore, para publikut kaçanikas, do të prezentohen katër shfaqje, të prodhuara nga Qendra Multimedia, Teatri “Adriana” i Ferizajt dhe Teatri i Qytetit, Gjilan.

Shfaqjet e planifikuara:

20 mars / 19:00 – Teatri i Gjilanit

“Vrapo pas gruas tënde”

Autor: Ray Cooney

Regjisor: Ekrem Sopi

Luajnë: Gani Rrahmani, Njomëza Kalaveshi, Tringa Hasani, Alban Shahiqi, Naser Zymberi, Ernest  Zymberi, Gëzim Bucolli

27 mars / 19:00 – Qendra Multimedia

“Hipokritët ose pacienti anglez”

Autor: Jeton Neziraj

Regjisore: Blerta Neziraj

Luajnë: Bajrush Mjaku, Ilire Vinca, Shpëtim Selmani, Dukagjin Podrimaj, Daniela Markaj, Ernest Malazogu. Muzika: Art Lokaj

3 prill / 19:00 – Qendra Multimedia

“Pesë stinët e Armikut të Popullit”

Autor: Jeton Neziraj

Regjisore: Blerta Neziraj

Luajnë: Armend Smajli, Egzona Ademi, Kushtrim Qerimi, Shpëtim Selmani, Verona Koxha, Afrim Mucaj. Muzika: Arbër Salihu, Tomor Kuci, Drin Tashi.

10 prill / 19:00 – Teatri “Adriana” Ferizaj

“Derisa vdekja nuk na ndanë”

Autor: Nina Horvat

Regjisor: Fatos Berisha

Luajnë: Shpëtim Selmani, Vjosa Abazi, Nexhat Xhokli, Edona Berisha, Arben Marevci, Blin Sylejmani, Gresa Gashi, Donika Zeqiri, Valdrin Osmani, Dashnim Rexhepi

Lajme