arkiva

Thirrje per aplikim: "Prishtina nuk ka lum" 2017

Qendra Multimedia nga Prishtina, ne bashkepunim me TRADUK-in dhe Goethe Institute, i ftojne shkrimtaret dhe perkthyesit nga Evropa Juglindore (Sllovenia, Kroacia, Mali i Zi. Serbia, Rumania, Shqiperia, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, dhe Maqedonia) dhe Gjermania te aplikojne per programin shkrimtaret ne rezidence <<Prishtina nuk ka lum>> 2017, ne Prishtine, Kosove.

Afati i fundit per te aplikuar eshte 20 Janari 2017.

Bursat e rezidences, secila me term kohor prej 4 javeve, jane ne Prill, Maj, Qershor, Shtator, Tetor dhe Nentor 2017.

Bursa perfshine nje muaj qendrim ne Prishtine ne nje apartament te mobiluar, shpenzimet e udhetimit dhe nje shume prej 800 eurove.

Aplikantet e pershtatshem qe mund te aplikojne jane shkrimtaret fiktiv, poetet, eseistet, kolumnistet, perkthyesit dhe dramaturget.

Aplikimi duhet te perfshije:

1) - biografine

2) - Adresen e plote

3) - bibliografine

4) - nje pershkrim te shkurter te projektit gjate qendrimit ne Prishtine

Aplikacioni duhet te dergohet ne email adresen: residency@qendra.org