për teatër

Prej themelimit tonë në 2002, ne kemi prodhuar dhe bashkë-prodhuar shumë performanca teatrale, ndër ta: "Fluturimi mbi Teatrin e Kosovës", "Yue Madeleine Yue", "Hipermarketi Patriotik", "Darka e Fundit", "Lufta në kohën e dashurisë", "Udhëtime për në UNMIKISTAN", "Enea 06", "Beni", "Gamomali", etj.

Ne krijojmë performanca teatrale inovative dhe të freskëta që komunikojnë përtej kufijve gjuhësore dhe kulturore, dhe këto performanca sjellin publik të larmishëm në nivelin lokal dhe ndërkombëtar.

Disa teatro dhe kompani me të cilat kemi bashkëpunuar janë: Volkstheater, Vienë; Kompania e Teatrit Markus Zohner, Lugano; Nomad Theatre, Londër; L'Espace d'un Instant, Paris; Teatri Kombëtar i Kosovës, Prishtinë; Bitef Theater, Beograd; CZKD, Beograd; Teatri Oda, Prishtinë; Tearti Kombëtar i Shqipërisë, Tiranë; CTC, Shkup, etj.

Produkcionet tona janë prezantuar në shumë festivale anë e mbanë Evropës, por edhe ne Azi dhe Afrikë, midis tyre: Euro-scene Leipzig, Gjermani; Die Besten aus den Osten, Austri; Via Modena, Itali; FIT Lugano, Zvicër; Zoom Festival, Kroaci; Experimental Theatre Festival, Kinë etj..

teatër

 • Enciklopedia e të gjallëve

  Teksti: Zllatko Pakoviq e Jeton Neziraj
  Regjia: Zllatko Pakoviq
  Dramaturg: Borka Paviçeviq e Shkelzen Maliqi
  Kompozitor: Bozhidar Obradinoviq
  Koreograf: Gjergj Prevazi
  Skenograf: Krste Dzhidrov
  Kostimografe: Marija Pupuçevska
  Luajnë: Adrian Morina, Shengyl Ismaili, Shpetim Selmani, Igor Filipoviq, Faris Berisha, Zlatko Pakoviq
  Muzicientë: Bozhidar Obradinoviq, Vladimir Pejkoviq, Zoran Tegeltija