arkiva

In Other Wor(l)ds - me Tea Hvala

Qendra Multimedia, e premte, nëntor 29 në orën 18:00.

In Other Wor(l)ds

A ka një gjë të tillë si çudi që shkëlqen?
Varet nga drita.
In Other Wor(l)ds ishte një seri e punëtorive në shkrim bashkëpunues të feminist-queer science fiction, satirës dhe erotikës. Tea Hvala, e cila ka qenë drejtuese e këtyre punëtorive që nga viti 2008, do të flas për kufoma ekskuizite, teknikat të cilat përdorën më së shpeshti dhe booki.cc, që është një software për burime të hapura për shkrim bashkëpunues. Prezantimi do të përfundojë me një lexim të copëzave përbindëshe nga kjo punëtori dhe jeni të mirëpritur të merrni pjesë në një lojë të shkurtër të shkrimit bashkëpunues.
Në nëntor, Tea Hvala nga Sllovenia ishte shkrimtare në residence në programin "Prishtina nuk ka lumë" të Qendrës Multimedia