për teatër

Prej themelimit tonë në 2002, ne kemi prodhuar dhe bashkë-prodhuar shumë performanca teatrale, ndër ta: "Fluturimi mbi Teatrin e Kosovës", "Yue Madeleine Yue", "Hipermarketi Patriotik", "Darka e Fundit", "Lufta në kohën e dashurisë", "Udhëtime për në UNMIKISTAN", "Enea 06", "Beni", "Gamomali", etj.

Ne krijojmë performanca teatrale inovative dhe të freskëta që komunikojnë përtej kufijve gjuhësore dhe kulturore, dhe këto performanca sjellin publik të larmishëm në nivelin lokal dhe ndërkombëtar.

Disa teatro dhe kompani me të cilat kemi bashkëpunuar janë: Volkstheater, Vienë; Kompania e Teatrit Markus Zohner, Lugano; Nomad Theatre, Londër; L'Espace d'un Instant, Paris; Teatri Kombëtar i Kosovës, Prishtinë; Bitef Theater, Beograd; CZKD, Beograd; Teatri Oda, Prishtinë; Tearti Kombëtar i Shqipërisë, Tiranë; CTC, Shkup, etj.

Produkcionet tona janë prezantuar në shumë festivale anë e mbanë Evropës, por edhe ne Azi dhe Afrikë, midis tyre: Euro-scene Leipzig, Gjermani; Die Besten aus den Osten, Austri; Via Modena, Itali; FIT Lugano, Zvicër; Zoom Festival, Kroaci; Experimental Theatre Festival, Kinë etj..

teatër

 • Carla Del Ponte pi Vanilla Chai Latte nё Prishtinё

  Regjia: Jochen Roller

  Teksti: Jeton Neziraj
  Performuese: Agnes Nokshiqi, Alketa Sylaj, Donikë Ahmeti, Lyra Xhoci, Vjosa Abazi
  Kostimet: Sebastian Ellrich
  Ndriçimi: Marek Lamprecht, Denis Berisha

  Fotot: Artna Korenica dhe Atdhe Mulla
   

   

   

   

   

   

   

 • një shfaqje teatri me 4 aktorë me disa derra me disa lopë me disa kuaj me një kryeministër me një milka e me disa inspektorë vendës e ndërkombëtarë

  Regjia: Blerta Neziraj
  Aktorë: Shengyl Ismaili, Adrian Morina, Ernest Malazogu, Shpetim Selmani
  Muzikantë: Art Lokaj (kitarë elektrike) Drin Tashi (bateri)
  Muzika: Gabriele Marangoni
  Koreografia: Adrienne Hart
  Skenografia: Petra Veber
  Kostumet: Vesa Kraja
  Dizajni i dritave: Radomir Stamenkovic


   

 • Lufta në Kohën e dashurisë

  Dramaturg: Jeton Neziraj

  Regjia: Blerta Neziraj

  Aktorë: Aurita Agushi, Shengyl Ismaili, Shkelzen Veseli, Albulena Kryeziu, Molikë Maxhuni.

  Koreografia: Adrienne Hart
  Muzika: Gabriele Marangoni
  Skenografia e kostumet: Igor Vasiljev, Isidora Spasic

  Prodhuar nga Qendra Multimedia, Prishtinë / www.qendra.org
  Contact: info@qendra.org

   

 • Romeo&Xhulieta

  Regjia: Predrag Miki Manojloviq

  Skenografia: Branko Hojnik

  Kostumografe: Zora Mojsiloviq

  Koreografe: Sonja Vukiceviq

  Kompozitor: Vladimir Pejkoviq

  Dramaturge: Olga Dimitrijeviq

  Producent Ekzekutiv: Milica Miliq

  Bashkproducent: Jeton Neziraj

  Aktorët: Mensur Safciu, Nikola Rakoceviq, Armend Ismajli, Nebojsa Glogovac, Alban Ukaj, Goran Jevtiq, Armend Baloku, Faris Berisha, Uliks Fehmiu, Edona Reshitaj, Natasa Tapuskoviq, Milica Janevski, Anita Manciq, Arta Selimi

  Prodhuar nga: Radionica Integracije (Beograd) dhe Qendra Multimedia (Prishtinë)

   

 • Enciklopedia e të gjallëve

  Teksti: Zllatko Pakoviq e Jeton Neziraj
  Regjia: Zllatko Pakoviq
  Dramaturg: Borka Paviçeviq e Shkelzen Maliqi
  Kompozitor: Bozhidar Obradinoviq
  Koreograf: Gjergj Prevazi
  Skenograf: Krste Dzhidrov
  Kostimografe: Marija Pupuçevska
  Luajnë: Adrian Morina, Shengyl Ismaili, Shpetim Selmani, Igor Filipoviq, Faris Berisha, Zlatko Pakoviq
  Muzicientë: Bozhidar Obradinoviq, Vladimir Pejkoviq, Zoran Tegeltija

 • Shembja e Kullës së Ajfelit

  nga Jeton Neziraj
  Regjisore: Blerta Neziraj
  Aktorë: Adrian Morina, Ernest Malazogu, Shengyl Ismaili, Armend Ismajli
  Koreografë: Violeta Vitanova dhe Stanislav Genadiev
  Kukullat dhe hijet: Clément Peretjatko
  Kompozitor: Gabriele Marangoni
  Dizajni i skenës dhe dritave: Nico de Rooij
  Kostumografe: Marija Papucevska
  Dramaturge: Borka Pavićević

   

 • Fluturimi mbi Teatrin e Kosovës

  By Jeton Neziraj

  Directed by: Blerta Neziraj
  Actors: Bajrush Mjaku, Adrian Morina, Anisa Ismaili, Adrian Aziri, Ernest Malazogu
  Musicians: Susanna Tognella (violin), Gabriele Marangoni (harmonica)
  Dramaturg and artistic consultant: Ilir Gjocaj
  Choreography: Arthur Kuggeleyn
  Music composer: Gabriele Marangoni
  Stage and costumes: Susanne Maier-Staufen

 • Peer Gynt nga Kosova

   

   

   

   

   

   

  Aktorët: Ema Andrea, Besnik Krapi, Jonas Sjoren, Charles Toulouse
  Regjia: Robert Jelinek
  Dramaturg: Stefan Schletter
  Skena dhe Kostumet: Jelena Miletic
  Video dhe graphic design: Zymryte Hoxhaj
   

 • "In Paradise Artists Can Fly"

  DIFFRACTION #1
  IN PARADISE ARTISTS CAN FLY
  performancë postdramatike muzikore

  Koncepti dhe kompozimi: Gabriele Marangoni
  Teskti: Jeton Neziraj
  Intervenimet kritike: Anna Maria Monteverdi
  Prodhuar nga: Qendra Multimedia, Prishtinë
  Dirigjent: Dario Garegnani
  Soprano: Federica Napoletani
  Violë: Susanna Tognella
  Harmonikë: Ylenia Volpe
  Perkusione: Komugi Matsukaëa
  Toni dhe ndriçimi: Dargo Raimondi
  Koordinatore për Kosovë: Lendita Idrizi
  Bashkëpunëtor teknik: Denis Berisha

  Foto: Elisabeth Wiegner

   

   

 • LOVE.STATE.KOSOVO

  Concept and artistic direction: Beatrice Fleischlin, Antje Schupp
  Performance: Beatrice Fleischlin, Antje Schupp, Astrit Ismaili, Labinot Rexhepi
  Stage & Light: Nico de Rooij
  Costumes: Diana Ammann
  Dramaturgy & production manager: produktionswerkstatt / Larissa Bizer
  Production manager Kosovo: Nita Hasani
  Directed intership: Hendrik Lipke

 • “Yue Madeleine Yue”

  by Jeton Neziraj
  directed by: Blerta Neziraj
  Actors: Anisa Ismaili, Adrian Morina, Kujtim Pacak, Bajram Kinolli,
  Fitore Broqi, Fisnik Sykaj
  Musicians: Gabriele Marangoni, Susanna Tognella
  Stage and light design: Nico de Rooij
  Sound and music composer: Gabriele Marangoni
  Choreography: Gjergj Prevazi
  Costume designer: Dorothy Barnes
  Produced by: Qendra Multimedia, Prishtina

 • Darka e fundit

  Place: Printing House “Rilindja” – Pristina, Kosovo

  Opening 13 February 2007, 20:00h
  Further Performances: 14, 15 February 2007. 20:00h

  Artistic Concept and Director: Markus Zohner
  Dramaturg: Jeton Neziraj
  Choreographer: Lucía Baumgartner
  Composer: Gabriele Marangoni
  Translator and Artistic Collaborator: Shota Bukoshi
  Executive Producer: Arben Zharku
  Photographer: Christophe Quirion
  Technical Director and Light Design: Martin Wieser
  Technical Assistant: Skender Latifi
  Personal Assistant to Mr. Markus Zohner: Nora Jentzsch
  Organizer: Bekim Guri
  Production Assistants: Alban Makolli, Zoga Çeta
  Video: FIZZO FILM, Lugano
  Space Concept: Jacob Nassi
  Translator of the Play: Blendi Kraja
  Producers: Jeton Neziraj, Markus Zohner

  Actors: Shengyl Ismaili, Adriana Matoshi, Edona Reshitaj, Arben Zharku, Shkelzen Veseli, Vedat Haxhiislami, Adrijan Biba
  Dancer: Lucía Baumgartner
  Musician: Gabriele Marangoni

 • ENEA 06

  Written by: Jeton Neziraj and Michael Devine

  Director: Michael Devine

  Actors:
  Basri Lushtaku
  Anisa Ismaili
  Arta Selimi
  Shkelzen Veseli

  Costumes and scene design: Edi Agagjyshi
  Soundscape: Michael Devine
  Artistic director: Jeton Neziraj
  Production manager: Arben Zharku
  Graphic design: Agon Çeta
  Translator of the plays: Blendi Kraja
  Poster concept: Michael Devine
  Coordinator: Zoga Çeta
  Light: Skender Latifi

 • Shpëtimi vjen nga qielli

  Nina dhe Lili bashkë me prindërit e tyre janë të ngujuar në shtëpinë e tyre gjatë kohës së luftës në vitin 1999 në Kosovë. Frikën nga e keqja që mund t’u vie ato mundohen ta fitojnë duke ia ushqyer imagjinatën njëra tjetrës me lojëra, me librat përreth dhe me shpresën se nuk do t’u kanoset rreziku as zogjve të pulës klloqe në bodrum, që pritet së shpejti të vijnë në jetë.

 • Era, Bebushi dhe Xhemi Kaçadremi

  Autore: Dituri Neziri
  Regjisor: Ben Apolloni
  Luajnë:Fitore Broçi, Fjolla Nushi, Labinot Lajçi dhe Gani Rrahmani
  Kostumet dhe Skenografia: Albulena Borovci.
  Ndriqimi: Skender Latifi
  Producent: Arben Zharku dhe Visar Krusha

 • ACTION 2 | KOSOVO. BLOOD.THEATRE. PROJECT.

  Artistic Concept and Director: Markus Zohner
  Dramaturg: Jeton Neziraj
  Choreographer: Lucía Baumgartner
  Composer: Gabriele Marangoni
  Translator and Artistic Collaborator: Shota Bukoshi
  Executive Producer: Arben Zharku
  Photographer: Christophe Quirion
  Technical Director and Light Design: Martin Wieser
  Technical Assistant: Skender Latifi
  Personal Assistant to Mr. Markus Zohner: Nora Jentzsch
  Production Assistants: Alban Makolli, Zoga Çeta, Bekim Guri
  Video: FIZZO FILM, Lugano
  Space Concept: Jacob Nassi
  Producers: Jeton Neziraj, Markus Zohner

  Actors: Shengyl Ismaili, Adriana Matoshi, Edona Reshitaj, Arben Zharku, Shkelzen Veseli, Vedat Haxhiislami, Adrijan Biba
  Dancer: Lucía Baumgartner
  Musician: Gabriele Marangoni

 • ACTION 1 | KOSOVO. BLOOD.THEATRE. PROJECT.


  Artistic Concept and Director: Markus Zohner
  Dramaturg: Jeton Neziraj
  Choreographer: Lucía Baumgartner
  Composer: Gabriele Marangoni
  Translator and Artistic Collaborator: Shota Bukoshi
  Executive Producer: Arben Zharku
  Photographer: Christophe Quirion
  Technical Director and Light Design: Martin Wieser
  Technical Assistant: Skender Latifi
  Personal Assistant to Mr. Markus Zohner: Nora Jentzsch
  Production Assistants: Alban Makolli, Zoga Çeta, Bekim Guri
  Video: FIZZO FILM, Lugano
  Space Concept: Jacob Nassi
  Producers: Jeton Neziraj, Markus Zohner

  Actors: Shengyl Ismaili, Adriana Matoshi, Edona Reshitaj, Arben Zharku, Shkelzen Veseli, Vedat Haxhiislami, Adrijan Biba
  Dancer: Lucía Baumgartner
  Musician: Gabriele Marangoni